Paste Vegetarian

Ravioli cu cartof dulce și brânză de capră

Pastele proaspete sunt mai delicioase decât îți poți imagina.

Dificultate: dificil

Timp de preparare: mediu

Porții: 4

Ingrediente:

  • 2 cartofi dulci
  • 2 lingurițe semințe de dovleac + extra topping
  • 125 g brânză de capră
  • griș
  • ulei cu ardei iute/parmesan pentru a servi

Pentru aluat:

  • 300 g făină
  • 3 ouă

Modalitate de preparare:

  1. Pentru umplutură, se coc cartofii, apoi se trec prin blender pentur a avea o consistență moale.
  2. Se amestecă cu semințele de dovleac și brânza de capră.
  3. Pentru a prepara aluatul de paste, se pune făina și un vârf de cuțit de sare într-un procesor de alimente și se sparg ouăle.
  4. Pulsați până când amestecul începe să formeze firimituri lipicioase.
  5. Se rotește amestecul pe o suprafață presărată cu făină pentru a obține un aluat ferm.
  6. Frământați timp de 5 minute până când aluatul se simte neted, înveliți-l în folie de plastic și lăsați la rece timp de 30 min.
  7. Se taie pastele în sferturi, apoi rulați fiecare bucată folosind o mașină de paste.
  8. Dacă nu aveți o mașină, folosiți un sucitor rulare greu pentru a obține o foaie cât mai subțire.
  9. Porționați aluatul folosind un tăietor de ravioli.
  10. Așezați cercurile pe o suprafață pudrată cu griș și acoperiți cu folie de plastic pe măsură ce tăiați restul.
  11. Se pune o mică linguriță de umplutură în centrul fiecărui cerc.
  12. Umeziti marginile cu apă, apoi plisați cu foaia din partea de sus. Utilizați vârfurile degetelor pentru a sigila marginile, încercând să eliminați tot aerul.
  13. Așezați ravioli pe un prosop să se usuce timp de câteva minute.
  14. Fierbeți ravioli într-un vas mare cu apă sărată timp de 4-5 minute.
  15. Se scurg și se servesc stropiți cu ulei aromatizat cu ardei iute, parmezan și semințe de dovleac.

Credit Foto: 123RF

 

Facebook Comments


Daniela Niculi

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE