Feluri principale Mancaruri Paste

Spaghete tomnatice cu ciuperci

Conținut scăzut de grăsimi cu un gust de toamnă aromat, aceasta este propunerea pentru o cină rapidă în familie.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 4

Ingrediente:

  • 2 linguri ulei măsline
  • 250 ciuperci, grosier feliate
  • 1 cățel de usturoi, fin feliat
  • 1 buchet mic de pătrunjel, tocat
  • 1 tijă apio, feliată
  • 1 ceapă fin tocată
  • 400 g roșii
  • 1/2 ardei iute roșu, fără semințe, fin feliat
  • 300 g spaghetti

Modalitate de preparare:

  1. Se încălzește uleiul de măsline intr-o tigaie, se adaugă ciupercile, apoi se prăjesc la foc mare, timp de 3 minute până devin aurii.
  2. Se adaugă usturoiul, se prăjește timp de 1 minut, apoi se transferă într-un bol cu pătrunjelul tocat.
  3. Se adaugă ceapa și țelina în tigaie cu restul de ulei, apoi se prăjește timp de 5 minute.
  4. Se amestecă roșiile, ardeiul iute și puțină sare, apoi se aduce în punctul de fierbere.
  5. Se reduce căldura și se fierbe, neacoperit, timp de 10 minute până se îngroașă.
  6. Între timp, se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj, apoi se scurg de excesul de apă.
  7. Amestecați pastele cu sos și adăugați deasupra amestecul de ciuperci.

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments


Daniela Niculi

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE