Paste

Spaghette clasice

Clasicul, rămâne cel mai atractiv, iar pastele nu fac excepție.

Dificultate : ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 4

Ingrediente:

  • 1 ceapă mărime medie
  • 3 linguri ulei măsline
  • 2 căței de usturoi, zdrobiți
  • 400 g roșii, tocate
  • 20 g busuioc, tocat
  • 400 g spaghette
  • 150 g mozzarella

Modalitate de preparare:

  1. Cu ajutorul unui cuțit ascuțit, feliați ceapa în jumătate. și apoi se feliază subțire.
  2. Încingeți o tigaie mare la foc mediu, adăugați uleiul, apoi ceapa.
  3. Se fierbe timp de 5 minute, până când începe să se înmoaie, amestecând din când în când.
  4. Se adaugă usturoiul, gătiți 2 minute până când ceapa începe să prindă culoare aurie.
  5. Atunci când ceapa s-a înmuiat, adăugați roșiile și busuiocul.
  6. Se lasă să clocotească timp de 15 minute, până când sosul s-a îngroșat.
  7. Se agită din când în când.
  8. Se gătesc spaghetele conform instrucțiunilor de pe cutie, cu o cantitate suficientă de apă și sare.
  9. Când scurgeți pastele de excesul de apă, păstrați o cană pentru a completa la sos dacă este necesar.
  10. Adăugați pastele peste sosul din tigaie și amestecați energic.
  11. Dacă mai este necesar mai adăugați apă păstrată de la paste.
  12. Rupeți mozzarella ăn bucăți și adăugați-o peste paste.
  13. Serviți imediat.

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments


Daniela Niculi

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE