Paste

Tagliatelle cu fenicul

Cel mai mare avantaj al pastelor este timpul de gătire redus, ce completează gustul și textura minunată pe care o au.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții:4

Ingrediente:

  • 1 linguriță ulei măsline
  • 2 capete fenicul, înjumătățit și tăiat felii subțiri
  • 2 lingurițe semințe de fenicul
  • 3 căței de usturoi, mărunt tocați
  • 300 g tagliatelle sau fettucine
  • coaja și sucul de la 1 lămâie
  • 6 lingurițe mascarpone
  • o mână pătrunjel, mărunt tocat

Modalitate de preparare:

  1. Adăugați uleiul într-o tigaie antiaderentă.
  2. Adăugați feniculul și lăsați să fiarbă timp de 10 minute până se înmoaie și devine ușor auriu, adăugând semințele de fenicul și usturoiul în ultimele 3 minute de gătit.
  3. Între timp, gătiți pastele conform instrucțiunilor de pe cutie, păstrând 1-2 linguri de apă, după ce acestea au fiert.
  4. Se amestecă coaja de lămâie, sucul, crema de mascarpone și cea mai mare parte din pătrunjel în amestecul de fenicul.
  5. Adăugați pastele scurse împreună cu apa păstrată.
  6. Agitați energic cu o lingură și asezonați după gust.
  7. Presărați la final pătrunjelul rămas și serviți.

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments


Daniela Niculi

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE