Feluri principale Peste

File de chefal cu risotto si calamari

Poți pregăti și tu acasa un meniu impresionant, pe bază de pește și fructe de mare, cum ar fi un chefal cu orez si calamari.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 4

Ingrediente:

  • 4  chefali
  • 150 g calamari
  • 300 g orez
  • 2 zucchini
  • 8 flori de dovleac
  • 1 l supă pește
  • 6 linguri ulei măsline
  • 1 cățel usturoi
  • 250 ml vin alb
  • condimente pentru pește
  • 1 lingură bulion roșii
  • sare

Modalitate de preparare:

  1. Curăță peștii și păstrează capetele și cozile pentru a prepara o supă de pește.
  2. Combinați într-o oală 500 ml de apă, resturile de pește și condimentele pentru pește.
  3. Adăugați jumătate din cantitatea de vin și fierbeți timp de 10 minute.
  4. Strecurați supa printr-o sită și adăugați pulpa de roșii.
  5. Lăsați amestcul să fiarbă pentru încă 20 de minute, la foc domol, până capătă consistența unui sos.
  6. Încingeți într-o tigaie 2 linguri de ulei, adăugați usturoiul și orezul și prăjiți totul pentru 5 minute.
  7. Stingeți cu restul de vin și fierbeți încă 10 minute, turnând câte un polonic de supă pe măsură ce lichidul este absorbit de orez. Potriviți gustul cu sare și piper.
  8. Feliați dovleceii julien. Căliți-i 2 minute în ulei de măsline împreună cu florile de dovleac.
  9. Cu 2-3 minute înainte ca orezul să fie gata, încorporați florile de dovleac și dovleceii căliți.
  10. Într-o altă tigaie cu ulei de măsline, căliți calamarii, în timp ce într-o altă tigaie rumeniți 4 bucăți întregi de chefal.
  11. Plasați peste risotto o parte din calamari. Turnați peste orez uleiul încins de la calamari și amestecați.
  12. Montați pe câte o farfurie câteva linguri de risotto, așezați deasupra câteva flori de dovleac și câte o bucată de pește prăjit.
  13. Serviți preparatul cald.

Autor: Daniela Niculi

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments


Daniela Niculi

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE