Gustari si garnituri Peste

Lavrac copt cu lămâie

Pește pentru o cină ușoară.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 4

Ingrediente:

  • 1 lavrac circa 1,2 kg, curățat de solzi și eviscerat
  • sare de mare
  • piper negru
  • ulei de măsline pentru stropit
  • o mână de frunze mari de busuioc
  • câteva fire de rozmarin
  • 2 căței mari de usturoi, curățați și feliați subțire
  • 1/2 lămâie, tăiată felii

Modalitate de preparare:

  1. Încinge cuptorul la 200 de grade.
  2. Crestează peștele pe ambele părți și freacă-l peste tot cu sare, piper și puțin ulei de măsline.
  3. Înfășoară fiecare fir de rozmarin într-o frunză de busuioc. Introdu-le în crestăturile făcute în pește, împreună cu felii de usturoi.
  4. Așează peștele într-o tavă de copt tapetată cu folie de aluminiu unsă cu puțin ulei.
  5. Umple-l cu feliile de lămâie și rozmarinul rămas.
  6. Coace-l timp de 15-20 de minute, până când carnea devine opacă și este aproape pătrunsă, ar trebui să poți să smulgi cu ușurință o aripioară.
  7. Servește peștele cu garnitură de legume sau cușcuș.

Credi Foto: 123RF

*Imaginile sunt oferite cu titlu de prezentare

Facebook Comments


Daniela Niculi

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE

PUBLICITATE