Peste

Linguini cu scoici Saint Jacques

Paste elegante și rafinate.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 4

Ingrediente:

  • 400 g paste făinoase tip linguini
  • 400 g scoici Saint Jaques
  • 4 căței usturoi
  • 2 linguri ulei măsline
  • 2 lingurițe ghimbir dat pe răzătoare
  • 1 lingură sos de soia
  • coriandru proaspăt, tocat
  • sare
  • piper

Modalitate de preparare:

  1. Gătiți pastele conform instrucțiunilor de pe cutie.
  2. Pentru a prepara sosul folosiți o tigaie adâncă și adăugați 400 ml apă și sosul de soia.
  3. Aduceți apa în punctul de fierbere și adăugați scoicile, acoperiți vasul cu un capac și lăsați la foc mic.
  4. Fierbeți scoicile aproximativ 2 minute și adăugați ghimbirul.
  5. Acoperiți vasul și lăsați încă 5 minute pe foc.
  6. Tăiați usturoiul felii subțiri și prăjiți-l într-o tigaie cu ulei de măsline.
  7. Scurgeți pastele de excesul de apă și adăugați-le peste scoici.
  8. Asezonați după gust cu sare și piper.
  9. Distribuiți în farfurii, presărați usturoiul prăjit pe deasupra și coriandru tocat.
  10. O altă formă de prezentare elegantă pe care o puteți aplica este prin folosirea cochiliilor de la scoici.

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments


Daniela Niculi

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE