Peste

Somon la cuptor

somon la cuptor

O modalitate simplă și gustoasă de a prepara somonul, este în hârtie de copt la cuptor.

Dificultate: ușor

Timp de preparare : mediu

Porții: 6

Ingrediente:

  • 2 kg somon, sub formă de fileuri
  • 1 lămâie feliată
  • 1 mână de ierburi mixte ( pătrunjel, tarhon )
  • 2 frunze de dafin
  • 1-2 eșalote, tăiată felii subțiri
  • câteva picături de vin alb

Modalitate de preparare:

  1. Încingeți cuptorul la 200 de grade.
  2. Așezați o bucată de somon cu pielea în jos, într-o bucată de hârtie de copt.
  3. Așezați felii de lămâie, ierburile mixte și ceapa feliată fin.
  4. Poziționați deasupra aromelor cealaltă bucată de pește, cu pielea în sus.
  5. Legați preparatul în 2-3 locuri cu sfoară, pentru a vă asigura că nu se deplasează.
  6. Stropiți cu puțin vin și sigilați cu cealaltă bucată de hârtie de copt.
  7. Dacă nu sunteți presat de timp, peștele poate fi ținut la rece timp de 3 ore înainte de a fi introdus la cuptor.
  8. Tapetați o tavă de cuptor cu hârtie de copt.
  9. Coaceți peștele timp de 50 de minute.
  10. Serviți preparatul cu sparanghel, cartofi noi, broccoli sau altă garnitură la alegere.

O rețetă de somon la cuptor cu care nu ai cum să greșești. O alegere potrivită pentru toate gusturile și vârstele.

Autor: Daniela Niculi

Credit Foto: 123rF

Facebook Comments


Daniela Niculi

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE