Feluri principale Peste

Ton marocan

Coriandru, paprika, ton și suc de lămâie. Combinația ideală pentru amatorii mâncărurilor picante.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 4

Ingrediente:

  • 20 g coriandru, fruze și tulpini
  • 3 căței de usturoi
  • 1/2 linguriță paprika afumată
  • 1/2 linguriță chimen
  • 1/2 linguriță pudră de chilli
  • 1 linguriță suc lămâie
  • 150 ml ulei măsline
  • 4 bucăți ton X 200 g

Modalitate de preparare:

  1. Puneți coriandru, usturoiul, condimentele și sucul de lămâie într-un blender și pulsați câteva secunde.
  2. Cu motorul în funcțiune, adăugați încet uleiul de măsline până când obțineți un sos neted, gros și lăsași deoparte.
  3. Așezați bucățile de ton într-un vas metalic și acoperiți cu două treimi din sos. Se acoperă cu folie, apoi se lasă să se marineze în frigider timp de aproximativ 20 de minute (sau până la 4 ore).
  4. Se încălzește o tigaie sau o tigaie de tip grill.
  5. Îndepărtați orice sos în exces de pe pește, asezonați după gust, apoi se gătește timp de 2-4 minute, în funcție de grosime, întoarceți o singură dată (gătiți 2 minute în plus dacă doriți să fie mai bine făcut).
  6. Stropiți cu restul de sos.
  7. Serviți cu cartofi noi, frunze tocate de coriandru și sos harissa.

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments


Daniela Niculi

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE