Gustari si garnituri Legume Slowly Veggie Vegetarian

Piure de țelină

Perfect alături de un mușchi de vită sau porc, acest piure cremos aduce o notă de eleganță oricărei fripturi.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Ingrediente:

  • 800 g țelină (una mare)
  • sare
  • piper măcinat
  • 250 ml lapte integral
  • 50 g unt nesărat

Modalitate de preparare:

  1. Puneți țelina într-o oală de mărime medie și acoperiți-o cu apă rece.
  2. Adăugați sare și dați în clocot, apoi lăsați la foc mic.
  3. Fierbeți țelina la foc mic pentru 15 minute, oână când este moale.
  4. Scurgeți excesul de apă.
  5. Încălziți laptele și untul într-o cratiță.
  6. Mențineți pe foc până când untul se topește.
  7. Pasați țelina împreună cu amestecul de lapte și unt într-un blender.
  8. Pulsați timp de 2 minute până când se omogenizează.
  9. Treceți piureul printr-o sită, presând cu spatula de silicon pentru a obține un piure cât mai fin.
  10. Asezonați cu sare și piper după gust.
  11. Serviți cald.

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE

PUBLICITATE