Arome chinezești la tine în bucătărie!
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 4
Ingrediente:
- 4 bucăți piept de rață fără piele, a câte 150 g fiecare
- 2 căței de usturoi, răzuiți
- 5 cm rădăcină de ghimbir, răzuită fin
- 1 1/2 linguriță 5 condimente
- sare
- piper măcinat
- 5 linguri sos de stridii
- 2 linguri sos negru de soia
- 2 linguri făină de porumb
- 4 porții tăiței uscați (de orez) a câte 65 g fiecare
- ulei de susan
- 3-4 linguri ulei de măsline
- 2 ardei chilli mari, curățați și tăiați pe diagonală
- frunzele de la 4 bucăți de pak choi
- 6 fire ceapă verde, tocate
- coaja rasă de limetă, plus zeama staorsă
Modalitate de preparare:
- Taie pieptul de rață felii groase și amestecă-l cu usturoiul, ghimbirul, amestecul 5 condimente, un strop de sare și piepr măcinat.
- Amestecă într-un bol sosul de stridii, sosul de soia și făina de porumb.
- Pentru tăiței, plasează o oală cu apă pe sursa de foc și adu în punctul de fierbere. Când începe să clocotească, se adaugă tăițeii și se fierb timp de 2 minute.
- Scurge tăițeii bine de excesul de apă și amestecă-i imediat cu ulei de susan.
- Încălzește un wok în care adaugă câțiva stropi de ulei de măsline.
- Când acesta este încins, puneți feliile de rață și sotați la foc mare timp de 1-1/2 minute, până se rumenesc pe margini fără să se pătrundă complet.
- Scoate bucățile de carne pe un platou și lasă-le deoparte.
- Adaugă 1-2 linguri de ulei de măsline în tigaie și pune frunzele de pak choi împreună cu ardeiul iute.
- Pregătește timp de 1 minut, apoi toarnă peste ele amestecul de sosuri.
- La foc mic, lasă să fiarbă câteva minute și pune din nou carnea în sos și mai lasă preparatul timp de 1 minut.
- În acest timp sosul începe să se îngroașe.
- Adaugă în wok tăițeii și ceapa verde, amestecând totul pe foc până când se încălzesc bine tăițeii.
- Stropește preparatul cu zeamă de limetă și servește imediat.
Credit Foto: 123RF
*Imaginile sunt cu titlu de prezentare
Facebook Comments
Adauga comentariu