De post Retete

Legume pe pat de mamaliga

1.Pentru mămăligă, pune apa la fiert într-o oală cu fundul gros. Când dă în clocot, pune sarea şi toarnă mălaiul în ploaie,a mestecând să nu se formeze cocoloaşe. Dă focul mai mic, pune deasupra un capac şi lasă să fiarbă, amestecând din când în când.

2.Taie legumele în bucăţi potrivite şi pune-le într-un wok în care ai încins 3-4 linguri cu ulei împreună cu usturoiul. Căleşte-le împreună câteva minute, dar fără a le înmuia, sunt mai gustoase puţin crocante.

3.Răstoarnă mămăliga pe un fund de lemn, întinde-o uşor cu o lingură de lemn şi pune deasupra amestecul de legume. Serveşte legumele pe pat de mămăligă imediat. 

credit foto: Thinckstock

Poza principala

legume_pe_pat_de_mamaliga_mi.jpg

300 g roşii cherry

1 vânătă mare

1 dovlecel

1 ardei gras roşu

2-3 căţei de usturoi

ulei de măsline

sare, piper

frunze de busuioc

 

pentru mămăligă

350 g mălai (de preferinţă negrişat)

2 linguriţe cu sare

1 l apă

1 lingură cu ulei de măsline

Pentru zilele de post, pregăteşte reţeta de legume pe pat de mămăligă. Uşor de pregătit, plină de vitamine şi gust delicios.
Numar de portii
4
Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE