De post Retete

Mingiute de miere cu fistic

1. Dizolvi drojdia si lingurita cu zahar in apa calda. Fierbi laptele, il lasi sa se raceasca si adaugi drojdia dizolvata.

2. Separat, amesteci intr-un castron untul, zaharul, scortisoara si sarea. Torni laptele si amesteci bine. Bati ouale pana fac spuma si le pui peste amestec. Adaugi treptat faina, pana cand obtii un aluat.

3. Acoperi castronul cu o carpa de bucatarie si lasi la temperatura camerei 2 ore. Intr-o oala, fierbi ingredientele pentru sirop 6-7 minute si le dai deoparte.

4. Formezi cu doua lingurite umede 60 de mingiute din aluat si le prajesti pana cand devin aurii inchis in ulei, la 170 grd C (uleiul este suficient de incins daca pe manerul lingurii tinute in el incep sa apara basici).

5. Scoti aceste mingiute de miere cu o lopatica pentru spuma, scurgi pe pergament si treci prin sirop. Presari imediat cu fistic si le servesti calde.

Prajitura de post cu mere

Tort cu mere

Sursa: Revista FEMEIA.

Poza principala

mingiute-de-miere-cu-fistic_400.jpg

20 g drojdie 

1 lingurita cu zahar 

75 ml apa calda

70 g unt 

70 g zahar

1 priza scortisoara macinata 

1 priza sare

450 ml lapte 

3 oua 

600 g faina

150 g fistic macinat

ulei pentru prajit

 

Pentru sirop: 

400 g miere

200 ml apa 

350 g zahar

Un desert delicios in orice anotimp.
Numar de portii
60 de bucati
Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE