De post Retete

Mucenici moldoveneşti (de post)

1. Înmoaie drojdia cu zahărul şi puţină apă caldă, apoi toarnă-le în mijlocul unui pumn de făină pus pe planşetă. Amestecă şi adaugă puţină apă, cât să devină de consistenţa unei smântâni groase. Acoperă şi lasă să crească 10-15 minute. 

2. Adaugă peste plămădeală restul făinii, uleiul, zahărul vanilat, romul şi apa, puţin câte puţin. Frământă bine, până când aluatul începe să facă băşici şi se dezlipeşte uşor de pe mână. Presară puţină făină şi mai lasă la crescut cam o oră. 

3. Formează opturi mai măricele. Mai lasă puţin la crescut, după care dă la cuptorul încins, vreme de 30 de minute. 

4. Între timp, prepară siropul, punând toate ingredientele la fiert. Dă în câteva clocote. 

5. Când mucenicii s-au copt şi s-au mai răcorit puţin, înmoaie-i repede în siropul fierbinte şi aşază-i într-un castron. La sfârşit, toarnă restul siropului peste ei şi presară nuca măcinată. 

 

Sugestie. Coca se poate face şi de dulce, înlocuind cantitatea de apă cu lapte şi adăugând trei ouă.

credit foto si reteta: Aurelian Dumitrescu

Poza principala

img_9527_mici.jpg

500 g făină

20 g drojdie

250 ml apă

1 linguriţă cu zahăr

1 plic de zahăr vanilat

1 esenţă de rom

1 linguriţă cu ulei

150 g nuci măcinate

sare

 

Pentru sirop: 

2 ceşti cu zahăr

4 ceşti cu apă

4 linguri cu miere

Mucenicii moldoveneşti sunt mult mai aproape de colac, însoţitorul tuturor evenimentelor din viaţa românilor.
Numar de portii
8
Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE