De post Retete

Musaca de vinete

1. Curata morcovii, telina și radacina de patrunjel, pune-le întregi la fiert în apa cu sare. Taie-le felii sau cubulete. Între timp, spala bine vinetele și taie-le în felii potrivit de groase.

2. Presara un praf de sare și lasa-le la scurs. Tamponeaza-le cu un șervet curat și rumenește-le în ulei, pe ambele parti.

3. Așaza într-un vas un strat de vinete, apoi un strat cu legume fierte și acopera cu ceapa, calita separat.

4. Repeta operatia și toarna deasupra sucul de roșii, amestecat cu uleiul de masline și condimentat cu oregano și busuioc. Presara peste aceasta musaca de vinete patrunjelul tocat și lasa la cuptor cam 20-30 de minute.

 Musaca frantuzeasca

Musaca din legume

Poza principala

musaca_mica.jpg

2 vinete potrivite

2 morcovi

1 radacina de patrunjel

1 cescuta cu suc de rosii

2 cepe

1 lingurița cu ulei de masline

1/2 legatura de patrunjel

oregano

busuioc

ulei

sare

 

Musaca de roşii

Hranitoare și sațioasa, musacaua de vinete este o alegere potrivita pentru zilele de post.
Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE