De post Retete

Negresă de post

1. Într-un castron, cerne făina cu praful de copt, cacaua şi un praf de sare. Adaugă zahărul şi zahărul vanilat.

2. Separat, amestecă apa cu uleiul şi câteva picături de esenţă de vanilie. Toarnă treptat peste amestecul de făină, încorporează gemul şi alunele tocate fin.

3. Toarnă compoziţia astfel obţinută într-o tavă unsă cu puţin ulei şi tapetată cu hârtie de copt.

4. Coace negresa de post la cuptor, la foc moderat, aproximativ 35-40 de minute. După ce s-a răcorit puţin, pudrează negresa cu zahăr pudră.

 

Negresa cu alune

Poza principala

negresa_mica.jpg

2 căni cu făină

2 pliculețe cu zahăr vanilat

1/2 căni ulei

1 cană apă

4 sau 5 linguri cu gem

3 linguri cu cacao

200 g alune

1 linguriță rasă cu praf de copt

esenţă de vanilie

sare

 

Plăcintă de post cu mere si nucă

Negresa de post este desertul care-i va încânta pe toți cei dragi.
Numar de portii
6
Calorii
210
Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE