De post Retete

Orez cu lapte de cocos si banane

1. Pune orazul la înmuiat într-un castron cu apă pentru 60 de minute. Scurge-l apoi și pune-l la fiert în apă (cu un deget deasupra orezului). După ce a dat în clocot, mai lasă-l pe foc 2 minute. Dă deoparte, acoperă vasul și lasă-l 20 de minute. Scurge-l într-o sită și pune-l într-un castron.

2. Pune laptele de cocos pe foc împreună cu zahărul și lasă până ce acesta se dizolvă. Toarnă laptele de cocos peste orez, treptat, cât să obții o compoziție cremoasă, nu lichidă.

3. Pune orezul cu lapte de cocos în castronele sau cupe, decorează cu felii de banane și, după gust, scorțișoară.

 

Cremă de orez cu piure de piersici

 Salata de paste cu nectarine

Truc. Dacă-ți mai rămâne sos dulce lapte de cocos, pune-l din nou pe foc împreună cu o linguriță de amidon și lasă până ce sosul se îngroașă. Servește orezul cu sos deasupra și fructe exotice.

Poza principala

orez_mic.jpg

250 ml lapte de cocos

125 g orez thai (cu bob subțire)

3 linguri cu zahăr

1-2 banane

 

Inghetata Thai

Cand ai pofta de un desert de post usor, orezul cu lapte de cocos si banane este alegerea potrivita si cu putine calorii.
Numar de portii
4
Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE