De post Retete

Pizza de post cu vinete

Vinetele, gustoase și extrem de sănătoase, folosește-le pentru o pizza vegetariană.

1.Taie vânăta felii cât mai subţiri, presară sare deasupra şi pune-le într-o sită, la scurs. Rumeneşte-le  apoi, pe rând, în uleiul încins în care ai rumeni şi un căţel de usturoi (pentru aromă). Scoate-le pe un şervet de hârtie pentru a absorbi grăsimea. Ţine-le acoperite, la cald.

2.Pentru blat, prepară maiaua din drojdie, zahăr şi apă, amestecă bine şi lasă jumătate de oră să crească. Toarn-o peste făina cernută, adaugă uleiul, oregano şi sarea. Frământă 10 minute, cât să se desprindă aluatul de pe mâîni, acoperă cu un şervet de bumbac şi lasă să crească o oră.

3.Între timp, pentru sos, încinge uleiul într-o tigaie adâncă şi aureşte usturoiul feliat. Adaugă roşiile zdrobite cu tot cu sos, busuiocul şi oregano după gust. Acoperă şi lasă să fiarbă la foc mic, până ajunge la o consistenţă mai groasă.

4.Întinde blatul în tavă şi dă la cuptor 10 minute. Scoate tava şi unge blatul, în strat generos, cu sos de roşii, iar deasupra aşază feliile de vânătă. mai dă la cuptor 15 minute sau până aluatul a devenit uşor crocant.. Feliază pizza de post cu vinete după ce s-a răcorit 3-4 minute.

credit foto: Thinckstock

Poza principala

pizza_de_post_cu_vinete_mi.jpg

1 vânătă mare (sau două mici)

2-3 linguri cu ulei de măsline

1 căţel de usturoi

 

pentru blat:

350 g făină

10 g drojdie uscată

225 ml apă călduţă

3-4 linguri cu ulei de măsline

1 linguriţă cu oregano uscat

1 linguriţă cu zahăr

1 linguriţă cu sare

 

pentru sos:

1 cutie cu roşii în suc propriu

2-3 linguriţe cu ulei de măsline

1 căţel de usturoi

busuioc şi oregano uscat

Un deliciu pentru o zi de post sau pentru oricare altă zi în care vrei să mănânci ceva gustos şi foarte uşor de pregătit.
Numar de portii
4
Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE