De post Retete Slowly Veggie

Pizza de post

Simplu, gustos și sățios! Perfect pentru o masă echilibrată chiar și la birou.
Pizza de post
Sursa
Burda România
Foto
Burda România, Mihai Nicolae
pizza_de_post_img_2730.jpg

Ingrediente – blat

250 g făină
150 ml apă
1/2 linguriță zahăr
1 linguriță de drojdie uscată
3 linguri ulei
sare

Ingrediente – umplutură

150 g cașcaval de post
100 g ciuperci
50 g măsline
1 ardei gras verde
1 ceapă
1 roșie
2-3 căței de usturoi

Mod de preparare

Într-un castron, amesteci drojdia cu o lingură de făină, cu 3-4 linguri de apă călduță și cu zahăr. Frămânți bine aluatul, apoi îl acoperi și-l lași să crească.

După 10 minute, frămânți maiaua cu restul de făină și cu apă călduță. Lași să se dospească până își dublează volumul. Întinzi apoi o foaie și o așezi într-o tavă unsă cu ulei. Ungi blatul cu roșia decojită și zdrobită bine cu furculița. Presari cașcavalul ras și ciupercile tocate fin. Deasupra, pui din loc în loc ardeiul și ceapa tocată rondele, usturoiul tocat și împrăștii măslinele.

Introduci tava la cuptor și coci circa 20-30 de minute. Servești pizza cât este caldă.
Poftă bună!

Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE