De post Retete

Placinta cu vinete (reteta de post)

1.    Feliază vinetele, stropește-le cu ulei, sare și piper și pune-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Dă la cuptor câteva minute, până se înmoaie.
2.    Coace pe plită ardeii/gogoșarii, curăță-i de pielițe și feliază-i potrivit.
3.    Întinde aluatul în forma de copt, lăsând margini generoase. Zdrobește în mojar cățeii de usturoi și freacă-I cu puțină sare și un strop de ulei, cât să se formeze o pastă. Unge aluatul cu pasta de usturoiul, așază deasupra ardeii copți, felii de ardei iute și vinetele, acoperă cu marginile aluatului și dă la cuptorul înfierbântat.
4.    Între timp, dă fasolea curățată în două-trei clocote, dar să rămână crocantă.
5.    Când aluatul a devenit auriu și crocant, scoate tarta și las-o să se răcorească, abi aapoi porționeaz-o și servește-o cu fasolea verde deasupra.
credit foto: Guliver/Thinckstock

Poza principala

placinta_cu_vinete_507820209_mica.jpg

400 g aluat foitaj
2 vinete potrivite
2-3 ardei capia/gogoșari
2-3 căței de usturoi
o mână de fasole verde
1 ardei iute
ulei
sare
piper

O placinta satioasa si foarte gustoasa, binevenita intr-o zi de post.
Numar de portii
6
Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE