Retete

Prajitura cu branza si mere fara gluten

  1. Amestecați într-un castron făina, tărâțele, zahărul și sarea.
  2. Adăugați untul tăiat cubulețe, oul și gălbenușul de ou.
  3. Frământați aluatul și formați o minge pe care înevliți-o în folie alimentară.
  4. Lăsați aluatul la rece pentru 1 oră.
  5. Scoateți aluatul și întindeți-l.
  6. Într-o formă cu diametrul de 26 cm așezați hârtie de copt.
  7. Așezați aluatul în formă și lăsați-l din nou la rece până preparați umplutura.
  8. Preparați umplutura combinând brânza împreună cu zahărul, sarea, coaja de lămâie, suculd e lămâie și amidonul de porumb.
  9. Separați ouăle și amestecați gălbenușul cu brânza.
  10. Bateți albușurile spumă și încorporați-le în aluatul de brânză.
  11. Preîncălziți cuptorul la 200 de grade și curățați merele de la care îndepărtați sâmburii apoi feliați-le.
  12. Distribuiți merele pe suprafața aluatului și turnați deasupra amestecul de brânză.
  13. Coaceți pe grătarul din mijloc al cuptorului pentru aproximativ 55 de minute.
  14. Lăsați prăjitura să se răceasca în formă înainte de a fi tăiată.

Credit Foto: 123RF

Poza principala

prajitura_cu_branza_si_mere.jpg

  • 220 g făină fără gluten 
  • 1/2 linguriță tărâțe de psyllium
  • 60 g zahăr
  • un praf de sare
  • 90 g unt
  • 1 ou 
  • 1 gălbenuș

Umplutura:

  • 500 g brânză dulce 
  • 5 linguri zahăr sau îndulcitor natural
  • 1 vârf cuțit sare
  • sucul și coaja de l a1 lămâie
  • 1 lingură amidon de porumb
  • 2 ouă
  • 6 mere potrivite
Din categoria prăjiturilor sănătoase avem o propunere irezistibilă, fără gluten.
Numar de portii
12
Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE