De post Retete

Prăjitură în sos de ciocolată

1. Bate albușurile spumă. Adaugă zahărul treptat și bate până ce se topește. Freacă gălbenușurile cu uleiul (cu furculiţa) și pune-le peste albușuri.
2. Încorporează făina amestecată cu sarea și praful de copt treptat. Adaugă apa și amestecă. Răstoarnă aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie. Dă la cuptorul încins, la foc mic, pentru 20-30 de minute.
3. Când e gata, las-o să se răcorească în tavă, apoi tai-o în pătrate.
4. Prepară sosul: pune apa și zahărul într-un vas, pe foc mic, și lasă-le până ce se topește zahărul. Adaugă margarina, apoi cacaua și ciocolata, amestecând până la omogenizare. Ia sosul de pe foc, lasă-l să se răcorească, afundă pătrăţelele în el și tăvălește-le prin nuca de cocos.
 
 
Poza principala

prajitura_in_sos_de_ciocolata_mica.jpg

4 ouă

5 linguri cu făină

5 linguri cu zahăr

1/2 linguriță cu praf de copt

2 linguri cu ulei

2 linguri cu apă

1 vârf de cuţit sare

nucă de cocos

 

pentru sos:

200 g margarină

1 cană cu zahăr

1 cană cu apă

2 linguri cu cacao neagră

1 lingură cu ciocolată neagră rasă (de post)

1/2 linguriță cu esenţă de rom

 

Se face rapid, e pufoasă şi gustoasă şi are, ce poate fi mai bun, ciocolată!
Numar de portii
10
Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE