De post Retete

Salam de biscuiți de post

1.Pune biscuiții într-o tavă și pune-o la cuptorul încins pentru câteva minute (dar fără a-i rumeni prea tare). Zdrobește nuca și trage-o în tigaie 2-3 minute. Las-o deoparte.

2.Toarnă lichidul într-o crăticioară împreună cu zahărul. Când s-a legat siropul, pune cacaua cernută și amestecă să nu se formeze cocoloașe.

3.Pune apoi ciocolata ruptă bucăți și margarina. Lasă pe foc până ai obținut un lichid cremos. Toarnă-l fierbinte peste biscuiții rupți bucăți. 

4.Aromatizează cu esență de rom după gust și pune compoziția de salam de biscuiți de post pe o folie alimentară presarătă cu pesmet și zahăr pudră vanilat.

5.Strânge capetele foliei și dă formă salamului de biscuiți de post și lasă-l la rece câteva ore (sau peste noapte) înainte de a-l tăia felii.

 

Sugestii. În funcție de gust, adaugă în compoziția de salam de biscuiti de post vișine din vișinată ori bucățele de rahat.

 

Retete De post

Poza principala

salama_de_biscuiti_mica.jpg

250 g biscuiți populari

250 g zahăr

100 g ciocolată neagră

100 g margarină

50 g cacao

100 g nucă

120 ml lapte de cocos/apă

esență de rom

pesmet

zahăr prudră vanilat

 

Negresă de post

Pregătește pentru cei dragi rețeta de salam de biscuiți de post! Pe cât e de ușor de pregătit, pe atât de grea e însă așteptarea!
Numar de portii
10-12
Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE