Retete

Salata de avocado si creveti

  1. Cărățați și spălați cepele verzi, apoi tocați-le.
  2. Spălați năsturelul și eliminați excesul de apă. 
  3. Rupeți frunzulițele de pe codițe/ 
  4. Lămâia tăiați-o pe jumătate, apoi o parte feliați-o subțire iar din cealaltă jumătate stoarceți zeama.
  5. Într-un castron combinați oțetul, uleiul, sare și piper.
  6. Amestecați vinegreta cu telul până când sarea este complet dizolvată.
  7. Adăugați creveții și ceapa verde în amestecul obținut și lăsați-i la marinat câteva minute.
  8. În acest timp preparați dressingul, amestecând smântâna fermentată cu cea grasă, 1 lingură zeamă de lămâie, sare și piper.
  9. Spălați și tocați mărarul cât mai fin, apoi adăugați-l peste dressing.
  10. Tăiați fructele de avocado pe jumătate, scoateți sâmburii iar cu ajutorul unei linguri extrageți pulpa.
  11. Tocați pulpa mărunt și amestecați-o cu 1 1/2 linguriță suc de lămâie și un praf de sare.
  12. Combinați avocado cu năsturelul și amestecul de ceapă verde și creveți ținuți la marinat.
  13. Distribuiți amestecul în boluri de salată, iar în mijlocul fiecărei porții turnați dressing cu mărar.
  14. Ornați cu felii de lămâie și serviți imediat.

Credit Foto: 123RF

Poza principala

salata_de_avocado_si_creveti.jpg

  1. 2 cepe verzi
  2. 50 h năsturel
  3. 1 lămâie
  4. 150 g creveți curățați, prefierți
  5. 1 linguriță oțet 
  6. 1 lingură ulei de nuci
  7. sare
  8. piper măcinat
  9. 100 g smântână fermentată
  10. 2 linguri smântână grasă
  11. 1 legătură mărar
  12. 4 avocado, coapte
Un aperitiv cu mult gust, elegant și rafinat care va fi apreciat cu siguranța la mesele festive.
Numar de portii
4
Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE