De post Retete

Salată de vinete marinate

1.Spală vinetele în coajă și taie-le felii rotunde potrivit de groase. Presăre deasupra sare și pune vinetele feliate într-o sită, la scurs.

2.După ceva timp, stropește-le cu puțin ulei și frige fiecare felie de vânătă pe un grătar sau într-o tigaie teflonată. Așază-le unele lângă altele pe un platou.

3.Între timp, pregătește marinata: taie foarte mărunt usturoiul, ardeiul iute, pătrunjelul verde și pune-le într-un castron. Toarnă deasupra 3-4 linguri cu ulei, zeama de la o jumătate de lâmâie (sau mai mult, după gust), sare, un strop de apă și amestecă foarte bine.

4.Stropește vinetele cu marinata, acoperă cu o folie și lasă aceasta salata de vinete marinate măcar jumătate de oră până se întrepătrund aromele.

 

Salată picantă cu somon

Poza principala

fotolia_43758382_subscription_xxl.jpgc_laperla_777_-_fotolia.com_mica.jpg

2 vinete

1 ardei iute roșu

3 căței de usturoi

Ulei de măsline

Sare

Pătrunjel verde

Zeamă de lămâie/Oțet alb 

 

Salată cu mere și nucă (Waldorf)

Fie ca o alegi pentru garnitura, fie pentru fel principal intr-o zi de post, salata de vinete marinate este la fel de gustoasa.
Numar de portii
4
Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE