De post Retete

Sarmale de post cu orez si masline verzi

Sarmale de post în foi de viță, simple și delicioase!

1.    Clătește orezul în mai multe ape reci și lasă-l într-o sită să se scurgă de apă.
2.    Taie ceapa mărunt și călește-o în două linguri cu ulei. Adaugă ardeiul gras și pe cel iute, ambii tăiați mărunt, și orezul. Amestecă ușor și, spre final, pune măslinele verzi și roșia tăiate. Lasă pe foc doar cât să se combine aromele și dă deoparte.
3.    Pune câte o lingură/linguriță de umplutură de orez și măsline pe frunzele de viță murate și împachetează-le. Așază sarmalele de post într-o cratiță tapetată cu frunze de viță stropite cu ulei de măsline și zeama de la o jumătate de lămâie.
4.    La final, toarnă deasupra 400 ml apă, 200 ml de ulei de măsline, zeama de la lămâile rămase, pune deasupra alte foi de viță și dă la cuptor o oră. Scoate-le din cuptor și lasă-le cel puțin 1 ½ – 2 ore să se răcorească, fără a da frunzele de viță la o parte. Servește sarmalele de post reci sau călduțe.
credit foto: Guliver/Thinckstock

Poza principala

sarmale_cu_orez_451918617_mica.jpg

frunze de viță murate
300 g orez
2 cepe
1 roșie
100 g măsline verzi
1 ardei gras roșu
1 ardei iute
2 lămâi
ulei de măsline
piper verde/roșu

O rețetă de post foarte gustoasă, care te va duce cu gândul la bunătățile grecești.
Numar de portii
8
Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE