De post Retete

Sărmăluțe cu orez de post

1. Încinge într-o tigaie adâncă două linguri cu ulei. Sotează ceapa și apoi usturoiul până devin aurii. 

2. Pune orezul spălat în mai multe ape reci și bine scurs, ceapa verde tăiată, verdețurile, condimentele, nucile și stafidele. 3. Potrivește gustul de sare și piper și lasă pe foc 2-3 minute.

Pune 1-2 lingurițe cu umplutura de orez pe fiecare frunză de viță și împăturește cu grijă la capete. Așază-le într-o oală în care ai așezat alte foi de viță.

4. Amestecă apa cu restul de ulei, zahărul și zeama de lămâie și toarnă deasupra sărmăluțelor cu orez. Pune o greutate (poate fi o farfurie) deasupra și pune oala pe foc 40 de minute. Dacă apa s-a evaporat, completează și mai lasă în plus 5-10 minute să fiarbă.

5. Stinge apoi focul și lasă o oră să se răcorească și abia apoi servește-le.

credit foto: © Ali Safarov – Fotolia.com

 

Chiftele de cartofi de post

Poza principala

sarmalute_cu_orez_de_post_fotolia_62758247_subscription_xxl.jpg_c_ali_safarov_-_fotolia.com_mica.jpg

frunze de viță

2 linguri cu ulei de măsline + 170 ml

2 cepe tocate

1 cățel de usturoi

185 g orez cu bob lung

4 fire de ceapă verde

2 linguri cu mărar tocat

2 linguri cu pătrunjel verde tocat

2 linguri cu mentă tocată

½ linguriță cu scorțișoară

½ linguriță cu ienibahar măcinat

3 linguri cu nucă zdrobită

3 linguri cu stafide 

1 linguriță cu sare

¼ linguriță cu piper măcinat

80 ml zeamă de lămâie

170 ml apă

1 linguriță rasă cu zahăr

 

Salată caldă de quinoa și legume

Sărmăluțe cu orez sunt o mâncare de post hrănitoare și gustoasă. Iar dacă au și ceva arome orientale, sărmăluțele cu orez de post se transformă într-o delicatesă.
Numar de portii
8-10
Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE