De post Retete

Sărmăluțe de post cu orez

Simple și gustoase, delicioase și arătoase chiar dacă nu au carne aceste sarmaluțe sunt minunate.

1. Spală frunzele sub jet de apă rece, scufundă-le în apă fierbinte preț de câteva secunde, cel mult un minut, apoi pune-le într-o sită să se răcorească.

2. Înăbușă ceapa tocată în trei linguri cu ulei, adaugă pătrunjelul și menta tocate și amestecă ușor până ce se încing foarte bine.

3. Pune câte o linguriță cu umplutură de orez pe fiecare frunză și strânge bine la capete. Pune sărmăluțele de post cu orez într-o cratiță pe fundul căreia ai așezat un strat de 4-5 frunze opărite.

4. Toarnă restul de ulei și 150 ml de apă, acoperă cratița și pune-o la foc mic. Lasă aceste sarmale până ce scade apa și rămâne doar uleiul (aproximativ 30-40 de minute). Toarnă zeama de lămâie și servește sarmalutele de post cat sunt calde.

 

Tartine cu ratatouille

Poza principala

dolmades_mica.jpg

50 foi de viţă

2 cepe mari

400 g orez

1 legătură de pătrunjel

5 frunze de mentă

zeamă de lămâie de la 2 fructe

300 ml ulei de măsline

sare

piper

 

Pizza vegetariana (de post)

În țara lor natală, se numesc dolmades. Noi o să le spunem sărmuluțe de post cu orez, foarte gustoase și sățioase.
Numar de portii
4
Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE