Retete

Scoici Saint Jaques cu piure de pastarnac

  1. Pentru început preparați firimiturile de pancetta.
  2. Plasați pancetta într-o tigaie și rumeniți-le timp de 5 minute, la foc mediu, întorcandu-le de pe o parte pe alta.
  3. Adăugați în tigaie și pesmetul și gătiți în continuare până amestecul se rumenește.
  4. Plasați ingredientele din tigaie într-un blender și pulsați până când obțineți firimituri fine.
  5. Completați amestecul cu cimbru și lăsați preparatul deoparte. Dacă preparați pesmetul cu 1 zi înainte, mențineți-l într-un recipient etanș la rece.
  6. Pentru a prepara piureul de păstârnac combinați într-o oală laptele cu bucățile de păstarnac și plasați pe sursa de foc. 
  7. Din momentul în care atinge punctul de fierbere lăsați să se gătească pentru aproximativ 15 minute.
  8. Când este gata, transferați într-un blender și adăugați untul.
  9. Pulsați pentru a obține o textură fină.
  10. Înainte de servire treceți piureul printr-o sită și reîncălziți.
  11. Încălziți uleiul într-o cratiță și așezați scoicile în formă de cerc și rumeniți-le întorcțndu-le și pe partea cealaltă.
  12. Transferați scoicile pe o placă caldă, stropiți-le cu suc de lămâie și serviți alături de piure cald.
  13. Înainte de servire presărați firimiturile de pesmet și pancetta.

Credit Foto: 123RF

Poza principala

scoici_saint_jaques_cu_piure_de_pastarnac.jpg

  • 1 lingură ulei vegetal
  • 9 scoici Saint Jacques
  • sucul de la 1/2 lămâie
  • 50 g pancetta tăiață în felii de 5 cm
  • 50 g pesmet proaspăt
  • 1 lingură frunze de cimbru tocat
  • 200 g păstârnac tăiat în bucăți
  • 200 ml lapte integral
  • 1 cub unt
Meniu rafinat pentru o cină romantică.
Numar de portii
3
Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE