De post Retete

Șnițele de soia cu sos de roșii

1.Pune o oală cu apă cu sare la fiert. Când apa fierbe pune șințelele și lasă să fiarbă 20-30 de minute sau până când șnițelele se înmoaie. Dacă ai supă de legume, șnițelele vor ieși mult mai gustoase.

2.După ce s-au înmuiat bine, pune-le la scurs într-o sită. Dacă este nevoie, presează între palme șnițelele de soia.

3.Într-un castron cu gura mai largă, pregătește un amestec de pesmet, fulgi de porumb, boia dulce/iute, sare și piper după gust.

4.Tăvălește șnițelele de soia prin amestecul uscat și pune-le la prăjit în ulei înfierbântat, apoi scoate-le pe un șervet de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei.

5.Pentru sosul de roșii, încinge uleiul într-o tigaie și aurește usturoiul tăiat felii. Scoate-l când s-a rumenit (altfel  devine amar) și toarnă roșiile în suc. Acoperă și lasă să dea 1-2 clocote.

6.Dă deoparte, presară oregano (sau busuioc), sare și piperdupă gust. Acoperă și lasă 10 minute să se întrepătrundă aromele.

7.Servește șnițelele de soia cu sos de roșii și, după gust, o salată de varză roșie.

 

Chifteluțe de post cu soia

Poza principala

snitel_soia_mica.jpg

8 șnițele de soia

apă/supă clară de legume

pesmet

fulgi de porumb

boia dulce/iute

sare

piper

ulei

 

pentru sosul de roșii

1 lingură cu ulei de măsline

1 cutie cu roșii tăiate

1 cățel de usturoi

oregano

sare

piper

 

Plăcintă cu soia

Rețeta de șnițele de soia cu sos de roșii este ușor de pregătit, gustoasă, potrivită pentru o zi de post, dar și pentru vegetarieni.
Numar de portii
4
Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE