Sosuri

Clasicul sos Bechamel

Cel mai frecvent sos întlnit în bucătărie! Învață cum să pregătești clasicul sos Bechamel.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Ingrediente:

  • 30 g făină
  • 40 g unt
  • 500 ml lapte
  • sare

Modalitate de preparare:

  1. Combinați făina cu untul într-o cratiță cu capacitate mai mare.
  2. Mențineți la foc mic, cel mult 1 minut, amestecând frecvent, apoi stingeți cu laptele fierbinte, turnat în for subțire pentru a evita formarea cocoloașelor.
  3. Sărați după gust și dacă doriți un sos mai acrișor se poate adăuga zeamă de lămâie.
  4. Presărați mărar tocat deasupra.
  5. Sosul se poate folosi la prepararea diverselor mâncăruri precum lasagna, chiftele sau alte preparate.

Credit Foto: 123RF

*Imaginile sunt cu titlu de prezentare

Facebook Comments


Daniela Niculi

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE