Sosuri Supe si ciorbe

Fond de pui

Uite cum se face fondul de pui, baza pentru multe sosuri sau supe.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Cantitate: 1,5 litri

Ingrediente:

  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 morcov curățat și tocat mare
  • 1 ceapă, curățată și tocată mare
  • 2 tije de țelină, tocate mare
  • 1 praz, spălat și feliat
  • 1 foaie de dafin
  • 1 crenguță de cimbru
  • 3 căței de usturoi, curățați de coajă
  • 2 linguri pastă de tomate
  • 2 linguri făină
  • 1 kg oase proaspete
  • sare
  • piper

Modalitate de preparare:

  1. Încinge uleiul de măsline într-o oală mare și adaugă legumele, ierburile aromatice și usturoiul.
  2. Prăjește-le la foc mediu, amestecând din când în când, până când legumele devin aurii.
  3. Toarnă și amestecă pasta de tomate și făina și prăjește timp de încă 1 minut.
  4. Adaugă oasele de pui, apoi toarnă apă rece cât să le acopere.
  5. Asezonează cu sare și piper.
  6. Dă în fiert și spumează, apoi micșorează flacăra și menține pe foc timp de 1 oră, la foc mic.
  7. Strecoară supa și las-o să se răcească.
  8. Se păstrează la rece pentru 5 zile sau la congelator pentru 3 luni.

Credit Foto: 123RF

*Imaginile sunt oferite cu titlu de prezentare

Facebook Comments


Daniela Niculi

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE