Sosuri Supe si ciorbe

Fond de vită

Cum se face fondul de vită? Uite așa:

Dificultate: ușor

Timp de preparare: mediu

Cantitate: 1,5 litri

Ingrediente:

  • 1,5 oase cu măduvă de vită sau vițel, tăiate în bucăți de 5-6 cm
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 2 cepe, curățate de coajă
  • 2 morcovi, curățați de coajă
  • 2 tije apio
  • 1 fenicul, fasonat
  • 1 lingură pastă de tomate
  • 100 g ciuperci champignon
  • 1 foaie de dafin
  • 1 crenguță de cimbru
  • 1 linguriță piper boabe

Modalitate de preparare:

  1. Încinge cuptorul la 220 grade.
  2. Pune oasele într-o tavă de copt și stropește-le cu puțin ulei de măsline.
  3. Coace-le timp de circa 1 oră, întorcându-le la jumătatea timpului, până când se rumenesc uniform.
  4. Între timp, taie ceapa, morcovii, țelina și feniculul în bucăți de 5 cm.
  5. Încinge cele două linguri de ulei de măsline într-o oală mare și adaugă legumele.
  6. Prăjește-le amestecând des, la foc mare, până când se rumenesc.
  7. Toarnă pasta de tomate și prăjește timp de încă 2 minute.
  8. Adaugă oasele rumenite și toarnă apă rece peste ele (2,5 litri) pentru a le acoperi.
  9. Dă amestecul în fiert și spumează pe măsură ce impuritățile se ridică la suprafață.
  10. Aduagă ciupercile, ierburile aromatice și boabele de piper.
  11. Lasă să fiarbă la foc mic timp de 6-8 ore, pentru a avea o aromă puternică.
  12. Strecoară supa printr-o sită fină, păstrează la frigider timp de 5 zile sau la congelator pentru 3 luni.

Credit Foto: 123RF

*Imaginile sunt oferite cu titlu de prezentare

Facebook Comments


Daniela Niculi

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE

PUBLICITATE