Sosuri

Sos de ceapă

Ideal pentru preparatele de tip rasol, acest sos de ceapă te invită să gătești precum un adevărat bucătar.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Ingrediente:

  • 300 g ceapă albă
  • 50 g unt
  • 25-30 g făină
  • 50-100 ml smântână lichidă
  • suc de lămâie
  • piper

Modalitate de preparare:

  1. Puneți la fiert ceapa, ideal împreună cu un os de vită pentru un gust mai bun.
  2. Ceapa fiartă se transformă cu ajutorul blenderului într-un piure fin, apoi se adaugă untul.
  3. Făina se amestecă cu 3 linguri de apă și se adaugă în compoziția de bază.
  4. Completați cu apă, aproximativ 500 ml și plasați pe foc.
  5. Adăugați sare și piper după gust.
  6. Lăsați să clocotească cât să se lege făina.
  7. La final se încorporează smântâna lichidă și se potrivește gustul cu zeamă de lămâie dacă este cazul.

Credit Foto: 123RF

*Imaginile sunt cu titlu de prezentare

Facebook Comments


Daniela Niculi

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE