De Craciun Retete

Stelute de Craciun

1. Adaugati zaharul pudra, esenta de vanilie, oul de casa si untul intr-un bol si bateti compozitia pana ce aceasta se incheaga. Adaugati faina si amestecati pana se formeaza un aluat ferm. Modelati coca in forme rotunde, acoperiti-le cu folie si puneti-le in frigider timp de 1 ora.

2. Preincalziti cuptorul. Luati aluatul din frigider si lasati-l putin sa se inmoaie. Intindeti coca de biscuiti pe o suprafata de 5 mm si presarati faina peste. Folositi modele in forma de stea de diferite dimensiuni. Puneti stelutele pe o tava unsa si aduceti-va aminte sa faceti cate o gaura pentru a atarna „globuletele” comestibile in pom. Ungeti biscuitii cu oul batut si coaceti timp de 12-15 minute sau pana ce acestia devin maronii. Lasati-i sa se raceasca.

3. Pentru glazura, folositi o lingura de lemn si amestecati jumatate din zaharul pudra cu albusul de ou, sucul de lamaie si glicerina pana ce amestecul devine cremos. Adaugati treptat zaharul pudra ramas pana ce toata compozitia se omogenizeaza. Folositi un sprit pentru a decora biscuitii. In final, adaugati perlele argintii comestibile inainte ca glazura sa se intareasca.

Stelute si manusi dulci

Tort de iarna cu fructe exotice

Poza principala

stelute_de_craciun_400.jpg

125 g zahar pudra
2,5 ml esenta de vanilie
1 ou
250 g unt (la temperatura camerei)
375 g faina
1 ou batut
GLAZURA:
1 albus de ou
suc de la 1/2 lamaie
425 g zahar pudra
5 ml glicerina
perle argintii comestibile

Faceti o gaura in fiecare biscuite inainte de a-i coace si legati-le cate o sfoara pentru a-i atarna in pom.
Numar de portii
30 de bucati
Facebook Comments


cmanager

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE