De post Retete

Supa-crema de legume cu tarhon

1. Curata legumele, taie-le cubulete și pune-le la fiert în apa cu un praf de sare. Când sunt fierte, strecoara supa sau scoate legumele cu o spumiera.

2. Trece-le printr-o sita sau paseaza-le cu blenderul. Cu zeama în care au fiert legumele, subtiaza piureul astfel obtinut. Toarna sucul de roșii, adauga orezul și lasa sa fiarba la foc mic.

3. Când a fiert orezul, potrivește gustul de sare și oprește focul. Pune uleiul de masline, aromatizeaza cu patrunjel și scufunda legatura de tarhon. Dupa 15 minute, îndeparteaza tarhonul și servește supa crema de legume cu tarhon.

 Orez mediteranean

Curiozitate. Numit și „micul dragon“, tarhonul este originar din Rusia și Mongolia. Datorita sarurilor minerale de sodiu și potasiu pe care le contine, poate fi folosit cu succes ca înlocuitor al sarii. Mesteca în fiecare zi câteva frunze de tarhon și vei avea dinti și gingii sanatoase!

 

Supa de pui cu ardei copti

Poza principala

supa_mica.jpg

3 morcovi

1 radacina de patrunjel

1 ceapa

1/2 telina

4 cartofi

200 ml suc de rosii

3 linguri cu orez

1 lingura ulei de masline

1 legatura de tarhon

patrunjel

sare

 

Supă de rosii rapidă

Supa-crema de legume cu tarhon este delicioasa și aromata, perfecta pentru masa de pranz sau chiar pentru cina mai ales in zilele de post.
Numar de portii
4
Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE