De post Retete

Supa de linte si ciuperci

Rumenește ceapa tăiată fin în uleiul încins. Când a devenit translucidă, adaugă morcovul ras fin și ciupercile tăiate felii subțiri sau cubulețe, amestecând să nu se lipească. După ce zeama a scăzut, pune usturoiul zdrobit.

Pune lintea, apa, sărează și acoperă oala cu un capac. Lasă să fiarbă pe foc mic jumătate de oră.

În momentul servirii, presară în fiecare farfurie verdeață proaspătă și codițe de ceapă verde tocate fin.

Poza principala

supa_de_linte_si_ciuperci_482033925_mica.jpg

200 g linte roșie

4 ciuperci proaspete

1 morcov mic

2 căței de usturoi

2 linguri cu ulei

1 ceapă mare

1 ½ lingurițe cu sare

1,5 l apă

verdeață proaspătă

codițe de ceapă verde

Delicioasă, dar și hrănitoare într-o zi de post.
Numar de portii
4
Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE