Supe si ciorbe

Borș de sfeclă roșie a la Gordon Ramsey

O idee pe care nu o poți refuza. Colorată, nutritivă și sănătoasă!

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 4

Ingrediente:

  • 2 linguri ulei
  • 1 ceapă curățată și tocată mărunt
  • 2 tije apio, tocate mărunt
  • 1 morcov mare, tocat mărunt
  • 1 crenguță de cimbru, doar frunzele
  • sare de mare
  • piper măcinat
  • 500 g sfeclă roșie, curățată de coajă și tocată
  • 1/4 varză roșie (250 grame) tocată mărunt
  • 800 ml fond de legume
  • 1 lingură oțet de vin roșu
  • o mână frunze de mărar, tocate
  • 4 linguri smântână sau iaurt natural pentru servit (opțional)

Modalitate de preparare:

  1. Încălzește uleiul de măsline într-o cratiță mare și adaugă ceapa, țelina, morcovul, frunzele de cimbru și asezonează puțin.
  2. Călește-le la foc mediu, amestecând constant, timp de 8-10 minute.
  3. Adaugă sfecla, varza și puțină apă.
  4. Amestecă bine, apoi acoperă cu un capac și gătește timp de 10-12 minute, amestecând din când în când, pentru ca legumele să nu se prindă sau să nu se ardă, până când încep să se înmoaie.
  5. Dă capacul deoparte și toarnă fond sau apă, până când acoperă legumele.
  6. Adaugă oțetul, dă în fiert, apoi redu focul și fierbe în continuare.
  7. Fierbe la foc mic 5-10 minute, pânî când legumele sunt moi.
  8. Adună spuma care se formează la suprafață. Asezonează după gust cu sare, piper și zahăr.
  9. Pasează supa cu un blender vertical până devine fină și cremoasă sau lasă bucățile de legume întregi, pentru un aspect rustic, tradițional.
  10. Distribuie supa în boluri, apoi presară puțin mărar și pune câte o lingură de smântână.

Credit Foto: 123RF

*Imaginile sunt oferite ca titlu de prezentare

Facebook Comments


Daniela Niculi

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE