Supe si ciorbe

Ciorbă cu varză și fenicul

Varza, o legumă gustoasă fie că este folosită ca garnitură sau o ciorbă aromată cu varză și fenicul.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 4

Ingrediente:

  • 2 căței de usturoi
  • 2 cepe
  • 2 bulbi de fenicul
  • 400 g varză albă
  • 4 morcovi
  • 6 cartofi
  • 2 ardei chilli
  • 2 linguri de pătrunjel
  • 12 linguri ulei rapiță
  • 2 l zeamă de legume ușor sărată
  • 850 g roșii din conservă
  • 4 linguri zeamă de lămâie
  • 2 foi de dafin
  • 1 linguriță leuștean mărunțit
  • 4 lingurițe chimion
  • sare

Modalitate de preparare:

  1. Decojiți usturoiul și cepele, apoi tocați-le mărunt.
  2. Spălați feniculul și tăiați-l fâșii.
  3. Spălați varza, curățați-o și îndepărtați-i tulpina și tăiați-o fâșii.
  4. Spălați morcovii și cartofii, curățați-i și tăiați-i bastonașe.
  5. Spălați ardeii chili, îndepărtați-le semințele și tocați-i mărunt.
  6. Spălați pătrunjelul, rupeți-i frunzulițele și tocați-le mărunt.
  7. Încingeți 2 linguri de ulei într-o oală mare.
  8. Prăjiți usturoiul și ceapa.
  9. Adăugați feniculul, adăugați alte 2 linguri de ulei și prăjiți feniculul 3 minute.
  10. Adăugați uleiul rămas și încorporați morcovii și cartofii.
  11. Prăjiți încă 3 minute, apoi stingeți cu zeamă de legume.
  12. Adăugați ardeii chili, roșiile, zeama de lămâie, foile de dafin, leușteanul și chimionul, acoperiți și lăsați totul să fiarbă timp de 20-30 de minute.
  13. Asezonați cu sare și serviți ciorba presărată cu pătrunjel.

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments


Daniela Niculi

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE