Supe si ciorbe

Ciorbă de burtă

ciorba de burta

Un preparat apreciat în orice restaurant, dacă este făcut așa cum trebuie. Pregătește la tine acasă cea mai bună ciorbă de burtă.

Dificultate: mediu

Timp de preparare: mediu

Ingrediente:

  • 1/2 kg burtă de vită curățată
  • 1/2 kg zarzavat tocat (pătrunjel, morcov, țelină)
  • 1 ceapă mare
  • 8 căței de usturoi
  • o lămâie
  • 2 gălbenușuri
  • 200 ml smântână
  • 300 g oase vită
  • pătrunjel/leuștean frunze

Modalitate de preparare:

  1. Burta prefiartă se pune la fiert în 3 l de apă, împreună cu oasele de vită și o linguriță de sare.
  2. Se fierbe în jur de două ore, după care se adaugă zarzavatul  și ceapa tăiată în sferturi.
  3. Acoperiți vasul cu un capac și lăsați la foc mic, până când burta este complet fiartă.
  4. Când burta este fiartă se scoate din oală, se lasă la răcit și apoi se taie fâșii.
  5. Strecurați supa din oală și plasați fâșiile de burtă înapoi în vas.
  6. Se potrivește gustul cu sare și piper, se lasă oala pe foc pentru a atinge punctul de fierbere.
  7. Acriți supa după bunul plac cu zeamă de lămâie.
  8. Amestecați gălbenușurile cu smântâna și dregeți ciorba după ce aceatsa a fost îndepărtată de pe sursa de foc.
  9. Adăugați usturoiul tocat și serviți cu frunze de pătrunjel sau leuștean proaspăt tocate.

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments


Daniela Niculi

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE