Peste Supe si ciorbe

Ciorbă de perișoare din pește

Ciorba este un preparat bogat în vitamine, de nelipsit mai ales din meniul copiilor.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Ingrediente:

  • 800 g pește alb
  • 1-2 ardei grași roșii
  • zarzavat dat pe răzătoare (un amestec din morcov, țelină, pătrunjel)
  • 1 ceapă
  • 2 roșii
  • 2 felii de pâine
  • 1 ou
  • 1 linguriță cu vârf de făină
  • 1 lingură pătrunjel tocat
  • borș sau zeamă sau sare de lămâie
  • leuștean
  • sare după gust

Modalitate de preparare:

  1. Căliți zarzavatul în 2 linguri de ulei timp de 2 minute.
  2. Peștele curățat se filetează, iar capul împreună cu oasele se pun la fiert în 1,5 l apă.
  3. Carnea rezultată se trece prin mașina de tocat împreună cu pâinea înmuiată în apă și stoarsă bine. Ar trebui să aveți o cantitate de carne în jur de 250 de grame.
  4. Peste amestecul de carne se adaugă 1 lingură de ceapă dată pe răzătoare, oul, făina, sare după gust, piper, pătrunjel tocat și se amestecă bine.
  5. După ce apa a fiert câteva minute, se strecoară și se adaugă peste zarzavatul călit.
  6. Când zarzavatul este fiert se adaugă borșul și se potrivește gustul cu sare.
  7. Din compoziția de perișoare se modelează mici bile care se adaugă pe rând în ciorbă.
  8. Fierbeți pentru 15 minute la foc mic.
  9. La final presărați leuștean tocat.

Credit Foto: 123RF

*Imaginile sunt cu titlu de prezentare

Facebook Comments


Daniela Niculi

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE