Perișoare din vițel într-o supă aromată și numai bună pentru întreaga familie.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: mediu
Ingrediente:
- 1 morcov, dat pe răzătoare
- 1 rădăcină pătrunjel, dată pe răzătoare
- 1/2 țelină sau 2 tije apio
- zeamă de lămâie sau borș
- 1 ceapă, tocată
- frunze de leuștean
- 1 gălbenuș
- 100 ml smântână
- 200 g carne tocată de vițel
- 1 lingură orez
- 20 g făină
- 1 ou
- 1 legătură de mărar
Modalitate de preparare:
- Căliți toate legumele într-o lingură de ulei de măsline.
- Adăugați 2 l apă și adăugați 1 linguriță de sare.
- Acoperiți cu un capc și lăsați pe foc mic pentru 30 de minute, timp în care pregătiți perișoarele.
- Amestecați carnea tocată cu oul, făina, orezul spălat în prealabil, sare și piper după gust.
- Se amestecă bine toată compoziția apoi se modelează perișoarele.
- Se adaugă pe rând în supă, iar după ce au fost adăugate toate, se lasă ciorba la foc mic pentru încă 30-40 de minute.
- La final se acrește cu borș sau zeamă de lămâie.
- Se drege cu un amestec din gălbenuș și smântână, se presară verdeața tocată și se servește caldă.
Credit Foto: 123RF
*Imaginile sunt cu titlu de prezentare
Facebook Comments
Adauga comentariu