Supe si ciorbe

Ciorbă de perișoare

Perișoare din vițel într-o supă aromată și numai bună pentru întreaga familie.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: mediu

Ingrediente:

  • 1 morcov, dat pe răzătoare
  • 1 rădăcină pătrunjel, dată pe răzătoare
  • 1/2 țelină sau 2 tije apio
  • zeamă de lămâie sau borș
  • 1 ceapă, tocată
  • frunze de leuștean
  • 1 gălbenuș
  • 100 ml smântână
  • 200 g carne tocată de vițel
  • 1 lingură orez
  • 20 g făină
  • 1 ou
  • 1 legătură de mărar

Modalitate de preparare:

  1. Căliți toate legumele într-o lingură de ulei de măsline.
  2. Adăugați 2 l apă și adăugați 1 linguriță de sare.
  3. Acoperiți cu un capc și lăsați pe foc mic pentru 30 de minute, timp în care pregătiți perișoarele.
  4. Amestecați carnea tocată cu oul, făina, orezul spălat în prealabil, sare și piper după gust.
  5. Se amestecă bine toată compoziția apoi se modelează perișoarele.
  6. Se adaugă pe rând în supă, iar după ce au fost adăugate toate, se lasă ciorba la foc mic pentru încă 30-40 de minute.
  7. La final se acrește cu borș sau zeamă de lămâie.
  8. Se drege cu un amestec din gălbenuș și smântână, se presară verdeața tocată și se servește caldă.

Credit Foto: 123RF

*Imaginile sunt cu titlu de prezentare

Facebook Comments


Daniela Niculi

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE