Supe si ciorbe

Ciorbă de potroace

Singura ciorbă potrivită după o lungă petrecere.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: mediu

Ingrediente:

  • 500 g carne de găină cu tot cu oase
  • 200 g zarzavat dat pe răzătoare (amestec din morcov, pătrunjel și țelină)
  • 1 ceapă
  • 1 mână tăiței sau 2 linguri de orez
  • 500 ml zeamă de varză
  • 1 gălbenuș
  • 100 ml smântână
  • sare
  • piper
  • leuștean

Modalitate de preparare:

  1. Carnea spălată bine se pune la fiert într-o oală cu 3 l de apă și o linguriță cu sare.
  2. Când începe apa să fiarbă se adaugă zarzavatul ras și ceapa tocată mărunt.
  3. Când carnea și legumele sunt fierte se adaugă tăițeii sau după caz orezul.
  4. Se continuă fierberea pentru încă 20 de minute.
  5. Ciorba se acrește la final cu borș sau zeamă de varză.
  6. Se amestecă gălbenușul cu smântâna și se drege ciorba, sau se poate servi doar cu smântână.

Credit Foto: 123RF

*Imaginile sunt cu titlu de prezentare

Facebook Comments


Daniela Niculi

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE