Bucatarii internationale Supe si ciorbe

Ciorbă grecească

O combinație între carne de pui, legume și iaurt grecesc.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Ingrediente:

  • 300-400 g măruntaie pui
  • 2 morcovi tăiați cuburi
  • 1/2 țelină tăiată cuburi
  • 2 rădăcini de pătrunjel, cuburi
  • 1 ceapă
  • 30 g orez
  • 1 lămâie
  • un gălbenuș
  • 200-250 g iaurt grecesc
  • pătrunjel proaspăt
  • sare
  • piper

Modalitate de preparare:

  1. Carnea, spălată și curățată bine se pune la fiert împreună cu 3 l de apă și o linguriță de sare.
  2. Când începe să clocotească se adaugă legumele tocate și ceapa tăiată în sferturi.
  3. Lăsați ciorba să fiarbă la foc mic, până când se înmoaie foarte bine, apoi se strecoară.
  4. În supa strecurată se adaugă orezul și se fierbe până când este gata, aproximativ 20 de minute.
  5. Aduceți înapoi în oală doar carnea și încă 2 l de apă.
  6. Se potrivește gustul cu sare și piper, apoi se îndepărtează vasul de pe sursa de foc.
  7. Se amestecă gălbenușul cu iaurtul grecesc și se drege supa.
  8. Adăugați zeamă de lămâie după gust și pătrunjel tocat pentru aromă.

Credit Foto: 123RF

*Imaginile sunt cu titlu de prezentare

Facebook Comments


Daniela Niculi

Comentariu

Click aici pentru a comenta

  • nuspui ca iei spuma lacarne cand o fierbi si nici nu spui ca o mai fierbi o data dupa ce ai pus 2 litri de apa ,,,si pe urma la final o dregi cu iaurt si oua ,,,da,,,,de ce nu lasi si zarzavatul???nu e bun???

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE