Supe si ciorbe

Fond de pește

Multe rețete au la bază fondul de pește, află cum se prepară pentru a pregăti cele mai savuroase rețete.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Cantitate: 1,5 l

Ingrediente:

  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 ceapă mică, curățată și tocată mare
  • 1/2 tijă țelină olandeză, tăiată felii
  • 1 bulb mic de fenicul, tocat mare
  • sare de mare
  • piper negru
  • 1 kg oase d epește și resturi de pește alb
  • 75 ml vin alb sec

Modalitate de preparare:

  1. Încinge uleiul de msline într-o oală și pune ceapa, țelina și feniculul. Asezonează puțin.
  2. Amestecă pe foc mediu, timp de 4 minute, până când legumele încep să se înmoaie, dar nu se rumenesc.
  3. Adaugă oasele, resturile de pește și vinul, apoi toanră apa rece cât să le acopere.
  4. Fierbe la foc mic timp de 20 de minute, apoi ia oala de pe foc și las-o să se răcească.
  5. Toarnă supa, printr-o sită fină, într-un bol și aruncă restul.
  6. Pune supa la rece sau congeleaz-o în pungi mici pentru 3 luni.

Credi Foto: 123RF

*Imaginile sunt oferite cu titlu de prezentare

Facebook Comments


Daniela Niculi

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE