Supe si ciorbe

Supă de fasole boabe cu creveți

Supă cremoasă și delicată, însoțită de gustul unic al creveților. O rețetă irezistibilă.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 4

Ingrediente:

  • 250 g fasole boabe, lăsată la înmuiat pe timpul nopții
  • 1 ceapă mică, tăiată pe jumăte
  • 1 morcov, tăiat în două
  • 1 legătură verdețuri (cimbru, dafin, pătrunjel)
  • 18 creveți decorticați
  • sare
  • piper măcinat
  • 300 g fond de pasăre
  • 150 ml smântână
  • 30 g unt
  • 1 mână arpagic, fin tocat
  • ulei de măsline

Modalitate de preparare:

  1. Fasolea scursă de excesul de apă în care a stat la înmuiat.
  2. Se adaugă într-o cratiță împreună cu ceapa, verdețurile și morcovul.
  3. Se acoperă cu apă rece și se aduce în punctul de fierbere pentru 10 minute, apoi se micșorează temperatura.
  4. Lăsați fasolea la foc mic timp de 1 oră și jumătate, până se înmoaie.
  5. Scurge fasolea de apă și îndepărtează ierburile aromatice.
  6. Zdrobește fasolea în blender până la obținerea unui piure fin, adăugând un strop de apă fierbinte dacă este necesar.
  7. Opărește creveții în apă fierbinte timp de 30 de secunde și taie fiecrae crevete pe jumătate.
  8. Amestecă piureul de fasole cu fondul de pui și smântâna și încălzește preparatul pe sursa de foc.
  9. Condimentează după gust și încorporează bucățile de unt.
  10. Asezonează și adaugă arpagicul tocat.
  11. Distribuie supa în boluri și adaugă creveții deasupra, apoi stropește cu ulei de măsline.

Credit Foto: 123RF

*Imaginile sunt cu titlu de prezentare

Facebook Comments



Daniela Niculi

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE