Legume Mancaruri Slowly Veggie Supe si ciorbe Vegetarian

Supă marocană cu legume coapte

Rădăcinoasele coapte în prealabil sunt ideale pentru o supă extrem de aromată.

Dificultate : ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 4 – 5

Ingrediente:

  • 1 ceapă roșie tăiată în sferturi
  • 300 g morcov, tăiat în bucăți de 2 cm
  • 300 g păstârnac tăiat în bucăți de 2 cm
  • 300 g dovleac tăiat în bucăți
  • 1 cartof mic tăiat în bucăți de 2 cm
  • 2 căței usturoi
  • 1 lingură rasă de el hanout ( mix condimente )
  • 1 1/2 linguri ulei măsline
  • 1,3 l supă fierbinte de legume
  • 6 linguri iaurt grecesc
  • 1 lingură mentă tocată pentru servire ( opțional )

Modalitate de preparare:

  1. Preîncălziți cuptorul la 200 de grade și într-o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt adăugați toate legumele.
  2. Presărați el hanout pe deasupra, stropiți-le cu ulei de măsline și asezonați cu sare.
  3. Agitați tava ăentru a amesteca aromele și introducei în cuptor pentru 30-35 de minute, întorcându-le la jumătatea timpului când încep să se caramelizeze.
  4. Transferați legumele într-o oală mai mare și turnați peste ele supa de legume fierbinte.
  5. Fierbeți pentru 5 minute.
  6. Treceți supa printr-un blender până la omogenizare.
  7. Serviți supa cu 1 lingură de iaurt grecesc și mentă tocată sau pur și simplu ca atare.

Autor: Daniela Niculi

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE