Supe si ciorbe

Supă marocană cu năut

Încearcă mereu ceva diferit, mai ales dacă esti vegetarian, de exemplu o supă marocană cu boabe de năut.

Dificultate : ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 4

Ingrediente:

  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 ceapă medie, tocată
  • 2 tije țelină apio, tocată
  • 2 lingurițe chimen măcinat
  • 600 ml supă legume
  • 400 ml roșii la conservă tocate, amestecate cu usturoi
  • 500 g năut fiert, scurs și clătit ( la conservă )
  • coaja și zeama de la 1/2 lămâie
  • coriandru tocat sau pătrunjel pentru a servi

Modalitate de preparare:

  1. Încingeți uleiul într-o oală și adăugați ceapa tocată împreună cu apio.
  2. Căliți pentru 10 minute până când începe să se înmoaie, după care adăugați chimenul și mențineți pe foc pentru încă 2 minute.
  3. Turnați stocul de legume și boabele de năut peste legume.
  4. Asezonați cu un praf de piper negru și fierbeți la foc mic timp de 8-10 minute.
  5. Adăugați sucul de lămâie.
  6. Mențineți pe foc pentru încă 2 minute.
  7. Distribuiți supa în bolri ți serviți cu coajă de lămâie și coriadnru sau pătrunjel tocat.

Autor: Daniela Niculi

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments


Daniela Niculi

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE