Supe si ciorbe

Supă minestrone cu curcan

O supă caldă de toamnă, perfectă pentru zilele ploioase, bogată în nutrienți și proteine de calitate.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 6

Ingrediente:

  • 2 linguri ulei măsline
  • 100 g bacon afumat
  • 1 ceapă roșie, fin tocată
  • 1 morcov, tocat
  • 1 tijă apio, fin tocată
  • 2 căței de usturoi, fin tocați
  • 2 foi de dafin
  • 2 crenguțe cimbru
  • 300 g țelină tăiată cuburi
  • 200 g cartof, tăiat cuburi
  • 400 g fasole la conservă, scursă și clătită
  • 1 1/2 l stoc de pui
  • 350 g carne de curcan fiartă în prealabil
  • 100 g orzo
  • 75 g frunze kale, tocate

Modalitate de preparare:

  1. Se încălzește 1 linguriță de ulei într-o cratiță mare.
  2. Se adaugă șunca, lăsați să se prăjească la foc mediu spre mare, timp de 4-5 minute sau până când devine aurie.
  3. Puneți uleiul rămas, ceapa, morcovul, țelina și un vârf de cuțit de sare în tigaie.
  4. Gătiți ușor la foc mic timp de 8-10 minute, amestecând din când în când, până când legumele sunt moi.
  5. Se adaugă usturoiul și ierburile și se fierbe timp de încă 2 minute.
  6. Se adaugă țelina, cartofii, fasolea și stocul de pui.
  7. Se aduce la fierbere, apoi se fierbe neacoperit, timp de 10-15 minute.
  8. Se adaugă carnea de curcan fiartă, orzo și baconul, apoi se fierbe timp de 10 minute.
  9. Chiar inainte de servire,se adaugă frunzele de kale.
  10. Amestecați 2 minute cât timp frunza de kale se ofilește, apoi serviți.

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments


Daniela Niculi

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE