Legume Slowly Veggie Supe si ciorbe Vegetarian

Supă rece de praz și avocado

Rețete dietetice de la Gordon Ramsey. Praz cu avocado chiar nu credeam că va fi o alegere inspirată!

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 4

Ingrediente:

  • 2 linguri ulei măsline
  • 250 g praz, doar partea albă, fin tăiată
  • 1 ceapă curățată și fin tocată
  • sare
  • piper măcinat
  • puțin vin alb, sec
  • 1 cartof mediu (150g) curățat și tăiat bucăți
  • 1 legătură de verdețuri asortate  (cimbru, dafin, pătrunjel)
  • 750 ml fond legume
  • 1 avocado mare
  • zeama de la 1/2 lămâie

Modalitate de preparare:

  1. Încinge uleiul într-o cratiță, adaugă prazul, ceapa și asezonează.
  2. Amestecă, apoi acoperă și lasă legumele să se înăbușe la foc mic timp de 5 minute, până se înmoaie.
  3. Îndepărtează capacul, mărește puțin focul și stropește cu vin.
  4. Lasă să clocotească până scade și capătă aspect siropos.
  5. Adaugă legătura de verdețuri și cartoful.
  6. Toarnă deasupra supa limepede și dă preparatul în clocot, apoi asezonează cu sare și piper, pune capacul și lasă să fiarbă încet 10-15 minute, până se înmoaie cartoful.
  7. Ia cratița de pe foc și scoate legătura de verdețuri.
  8. Taie avocado în două și scoate sâmburele.
  9. Scobește pulpa și pune-o în blender.
  10. Adaugă jumătate din cantitatea de supă și pasează până obții un piure fin.
  11. Răstoarnă într-un castron mare.
  12. Pentru o supă groasă, trece piureul printr-o sită fină.
  13. Pune în blender restul de lichid și de legume și amestecă până se omogenizează.
  14. Pune totul peste supa-cremă.
  15. Amestecă și asezonează cu sare, piper și zeamă de lămâie, după gust.
  16. Răcește supa câteva ore, apoi distribuie în boluri și ornează cu bucăți de avocado înainte de servire.

Credit Foto: 123RF

*Imaginile sunt cu titlu de prezentare

Facebook Comments



Daniela Niculi

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE